Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Blog or no blog!
Október 01. 2017

Az előző pár hónapban nem nagyon voltam aktív semmilyen felületen. Kívülről próbáltam figyelni a bloggerek közösségi médiában elfoglalt szerepét, emberekre való hatását, a cégek hozzáállását. Jobbnak láttam nem beállni a sorba, inkább megfigyelni és mérlegelni, mit fogok csinálni és hogyan. 

Az első ámulatba ejtő dolog, ami szembe jött velem az Instastory alkalmazás volt. Én személy szerint elsőre örültem neki, hiszen lehetőséget ad napi képek megosztására, viszont aztán láttam, hogy mi lett a trend: posztolni minden pillanatot, minden hülyeséget, unboxing videókat készíteni (érezze a követőd, hogy bibi, nekem xy küld csomagot)…Most ez miért jó? Rengeteg minden történt szerintem mindannyiunkkal a nyáron, mégse csináltunk napi szinten 5-10 storyt. Mondjuk, ebben nem is vagyok olyan jó, hiszen minden egyes alkalommal ez az utolsó, ami eszembe jut. Jó volt megélni a pillanatokat: a Mádai Vivienes fotózáson (reggel 8-tól délután 18-ig) csak az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy kellene készíteni akár egy közös fotót is. Amikor nyaraltunk a tenger volt az első, után is megcsináltuk nektek a fotót, aztán a telefont a táska mélyére tettem (tök jó érzés volt nem kommunikálni a külvilággal).

Megoldás: Eddig se voltam hiperaktív, hát most sem leszek! :D

Cégek

Mindenki úgy kezdi, hogy hány követőd van, nem az a fontos, hogy miről írsz, milyen a tartalmad, mit szeretnél átadni.  „Hány követőd van? ” Ez a mondat az utóbbi hónapokban belém égett. Láttam, ahogy csoda módon pár nap alatt lett a lányoknak több ezer követője – a céget ez persze nem érdekli, érdekelte.  

Megoldás: én a NEM mellettem döntöttem és nem vásárolok követőt. Akinek pedig elég a kisebb követői számom és szeretne velem dolgozni, úgyis fogunk együtt valamit alkotni.

Az, hogy hova fajul a közösségi média ma, az számomra egy ámulatba ejtő dolog. Tényleg arra sarkalt az elmúlt hónapokban, hogy maradjak távol a posztoktól, gondoljam át mit akarok a bloggal. Megfordult a fejemben, hogy abbahagyom (sokan a cégek hozzáállása, követők vétele miatt abbahagyták az elmúlt hónapokban). Sosem titkoltam, hogy nekem ez a hobbim, ami számomra plusz költségekkel jár, nem pénzkeresési forrás. Az elején azt éreztem, be kell állnom a sorba, posztolni minden marhaságról, videót készíteni egy buszos utazásról (amit tátott szájjal néztem végig, hogy erre igény van), majd egy-két poszt után rájöttem, erre nem vagyok képes. Vlogoltam az Instyle-nak, még a kezdetek kezdetén mikor ez divattá vált. De elmúlt. Azóta ez a téma nem is vonz. 

Ami én maradok és leszek a jövőben: lehet kevesebbet posztolok majd nektek, de megpróbálom elhozni azokat a bejegyzéseket, amelyekben magam vagyok. Nem fogok posztolni a semmiről, ezt ígérhetem.

xoxo, Anita

 

Férfiasan tökéletes
Szeptember 18. 2017

Vannak olyan pillanatok, amikor felcserélődnek a két nem szerepei. Van, hogy a férfi neveli a gyerekeket, van, hogy a nő a pénzkereső egy háztartásban. Ahogy a szerepek, úgy a ruhatárunk is átvesz egy-egy darabot, amik a szezon alapdarabjaivá válnak.

Idén a hosszított, oversize blézerek kerültek át a mi ruhatárunkban, amit még Rovinjban be is fotóztam nektek. Imádom, ahogy egyszerre a nőies és férfias (karizmatikus) jegyek keverednek. Mivel rengeteg megunt zakója van a férjemnek az őszi nagy ruhaválogatásnál le is csaptam néhány darabra, amit biztosan be fogok vetni majd a hidegebb napokon. Farmerrel vagy egy elegáns nadrággal tökéletes lesz.

Képzeljétek, mivel stylistként dolgozom a mindennapokban, egyre több férfi keres meg, hogy mit mivel viseljen. Én személy szerint nagyon örülök ennek a trendnek, mert korábban, aki a divattal foglalkozott, azt általában melegnek ítélték. Most viszont már a férfiak is figyelnek a színekre, a jó fazonokra, tetszeni akarnak a gyengébbik nem képviselőinek. Arra gondoltam, összeszedek nektek néhány férfi szettet is, ami ősszel szerintem divatos és egy kis sikket csempész a szettbe, mint az ételbe a só. Keresgettem a neten és találtam egy honlapot, ami eléggé átfedi az őszi kínálatot, így találtam rá a www.legyferfi.hu oldalra, onnan válogattam néhány inspirációt nektek.

Őszi alapszínek

A 2017-es őszi szezonban a vörös három árnyalata is meghatározó, a skarlátpiros, a narancsvörös, valamint a friss grenadin szín. De természetesen a természet színei idén is a porondon vannak, úgy, mint a barna vagy a nude szín - mindez egy férfi ruhatárából sem hiányozhat.

Ha elegánsan akarunk felöltözni, milyen színek passzolnak egymáshoz? Mit is vegyünk fel - merülhet fel a férfiakban a kérdés, amelyre most próbálok választ adni. Egy krémszínű zakó, esetleg öltöny szett tökéletes kiegészítője lehet egy halványkék ing. A csokornyakkendő idén is menő darabnak számít, tehát, ha elismerő női pillantásokra vágyunk, akkor ezeket a színeket és darabokat mi is helyezzük el jól látható helyen a ruhatárunk polcain. Ami a cipőt illeti, a mokaszin cipő ősszel a lehető legjobb választás, még a nagyon hideg tél beköszönte előtt, a lényeg, hogy színben harmonizáljon a nadrágunkkal, valamint a zakónkkal.

Zakó: http://bit.ly/2xbeTbt , Ing: http://bit.ly/2wDygph , Cipő: http://bit.ly/2xu5MCg , Pénztárca: http://bit.ly/2xtJXTC , Nyakkendő: http://bit.ly/2xdx1yP , Nadrág: http://bit.ly/2f7BOKg

Amennyiben a feketében gondolkodunk és ehhez akkor is ragaszkodunk, ha a fene fenét eszik, de mégis szeretnénk egy kis divatot csempészni a szettünkbe, válasszunk egy piros cipőfűzős darabot, esetleg egy piros nyakkendőt a fekete zakó alatt viselt fehér inghez. Ezzel szolid eleganciát, és divatot tudunk egyszerre megjeleníteni a napi megjelenésünkben. Idén még mindig nagyon jól mutatnak a férfi karkötők is, ennek szeretetét, természetesen nem lehet mindenkire erőltetni, de amennyiben kacérkodtál már a gondolattal, hogy egy ilyet beszerezz, itt az alkalom.

Karkötő: http://bit.ly/2xcCA39 , Nadrág: http://bit.ly/2jFmVDM , Ing: http://bit.ly/2xui6Te , Mandzsettagomb: http://bit.ly/2fhIlWk , Nyakkendő: http://bit.ly/2ybNHpJ , Zakó: http://bit.ly/2hcryVg , Cipő: http://bit.ly/2ybjQOf

Ha azok közé a szerencsés férfiak közé tartozol, akiknek nem követeli meg a munkahelyük a napi elegáns viseletet és sportosabbra is veheted a figurát, úgy nincs más dolgod, mint egy tökéletes farmer beszerzése, kényelmes sötétkék pulóverrel, valamint a pulcsihoz színben harmonizáló széldzseki, ami még megvéd az őszi fuvallattól, de nem túl meleg, hiszen télre ez már kevés lesz. Cipő terén a sötétkék rendkívül praktikus viselet, lehet akár sportcipő, vagy egy elegánsabb, masszívabb darab, mondjuk bőrből. Ezt nagyon széleskörűen ki tudod használni. Ha egy kiegészítőt is beszereznél, javaslom az Eastpak pénztárcáját, hiszen ezek a darabok, mindig évekig bírják a gyűrődést.

Pamut dzseki: http://bit.ly/2xksT1N , Karkötő: http://bit.ly/2jF48sc , Pénztárca: http://bit.ly/2ybIyOp , Dzseki: http://bit.ly/2heGfqT , Cipő: http://bit.ly/2xeeSAV , Nadrág: http://bit.ly/2w5XcGD

Ha viszont a divat szerelmese vagy és a feltűnést is szereted, úgy a piros színt, az idei ősz slágerét ne csak kiegészítőként vidd bele a napi szettedbe, hanem vegyél egy piros/bordó nadrágot is. Ehhez egy színben illő csokornyakkendőt, kék inget kék zakóval, és ehhez vedd fel a fekete-piros cipőfűzős elegáns cipődet, a hatás garantáltan nem marad el!

Nyakkendő: http://bit.ly/2jGffRM , Nadrág: http://bit.ly/2fyLT3w , Csokornyakkendő: http://bit.ly/2ynBXkT , Zakó: http://bit.ly/2fhrwe0 , Ing: http://bit.ly/2xkpb8u , Öv: http://bit.ly/2wuZbIs , Cipő: http://bit.ly/2ynVHFi

Tehát, férfiak, vásárlásra fel! A honlapon rengeteg segítséget kaptok, folyamatos ügyfélszolgálati manager segít a választásban. Lányok, nektek is érdemes nézelődni és meglepni párotokat, valami különleges darabbal! :) 

Xoxo, Anita

Nude dress
Június 25. 2017

OUTFIT:

Ruha: Sugarbird

Szandál: Zara

Fülbevaló: Cango & Rinaldi - Doras.hu

Fotó: Tri Lite Stúdió- Porció Norbert

Köszönet a helyszínért a Lilaakác Vendégháznak! 

Rúdtánc az új mozgás az életemben!
Június 22. 2017

Sziasztok! 

Hol is kezdjem? Talán az elején. Egy Instyle jótékonysági eseményen találkoztam legelőször a rúdtánccal, mint fogalommal. Előtte, meg kell mondanom, éppen a közszemléletben beállított sztereotípia élt bennem. Csak azt láttam benne, hogy minimális öltözetben, tökéletes testű amazonok tekeregnek egy rúdon. Aztán minden megváltozott…

Azon a bizonyos eseményen úgy ismerkedtem meg ezzel az egésszel, mint sport, erőnléti próba, amely nagyon-nagyon nőies. Szabály szerint azt éreztem, hogy ki akarom próbálni, most azonnal. Akkor megfogadtam, hogy utána nézek, ki a legjobb oktató Debrecenben és felveszem vele a kapcsolatot.

First lesson

Az első óra előtt nagyon izgatott voltam, milyen is lesz, mi fog történni? Már ma tudni fogok egy kisebb koreográfiát? De haladjunk csak sorjában. Sikerült egy olyan oktatót találnom, aki repül a gyakorlatok megmutatása közben (hihetetlen közvetlen és egy Tündér) és arra ösztönözz minden egyes alkalommal, hogy meg tudod csinálni és meg is fogod. Milyen a legelső alkalom? Az egész tanulási rész nem olyan, mint egy átlagos aerobik óra, hogy intenzíven ugrálsz, és amit mutat az oktató, azt csinálod egész végig. Itt ez másképp zajlik. Kapsz egy elemeket tartalmazó listát és sorról sorra haladsz a cél felé. Természetesen itt is megmutatják először a feladatot, pontosan utána pedig ott áll melletted az oktató és javítja, pontosítja a te mozgásod. Először nehéz volt ezt megszokni, a korábbi sporttal kapcsolatos ismereteim után, ahogy letelt az egy óra még akartam, hogy folytassuk, majd következő nap jött a kegyetlen izomláz.  Az első alkalommal 5-6 elemet sikerül elsajátítanom, amelyek alapul szolgálnak majd a további órákon, ráadásul büszkén mentem haza, ezt nekem találták ki felkiáltással.

Second lesson

Ez az óra a mélypont, a vízválasztó, a sírás és a mosolygás között. Az első alkalom után azt érzed, ez menni fog, viszont a második, amikor rájönnek az izmaid (nevezzük annak) mire vállalkozol és nem bírod magad. A mosolyt inkább a szomorúság cserélte fel. Aki ismer, tudja, hogy maximalista vagyok, így még nehezebben éltem meg ezt. Persze Móni elmagyarázta, hogy ez így természetes és haladni fogunk, bízzak benne, óráról órára. És sikerült…

Third and other lessons

Minden visszaáll az eredeti felállásba, a második órai terhelésnek köszönhetően a szervezet fokozatosan hozzászokik a gyakorlatokhoz és fejlődsz, nőiesnek érzed magad. Abban a pillanatban, mikor megkapod az új gyakorlatok instrukcióját, csak te létezel, azt akarod, hogy megtanuld, és úgy pontosítsd, ahogy a tanár mutatta.

Vizsga

Persze, mint minden sportnál, itt is van egy cél. Kezdő és haladó vizsgát tesznek a tanítványok, ahol a tanultakat pontozza a tanár. Egy kezdő vizsgáig körülbelül két hónap (heti 2-3 alkalom) szükséges és persze türelem, pontosság. Szerencsére a tanár-diák órákon kívül rendelkezésre áll Gyakorló óra, ahol egymást segítve az egy órán kívül is gyakorolhatod az elemeket, de fontos része még a Nyújtás, Erősítés órák is. Hiszen itt leszel hajlékonyabb, hogy képes legyél hasizomból megtartani magad vagy éppen spárgában nyújtani a lábad egy-egy feladatnál.

Én nagyon megszerettem azt, amit a lányok átadtak nekem. Nagyon profin felkészültek és tényleg minden kérdésre tudják a választ: miért fáj, mit kell javítani, stb. Ha eddig csak álmodoztál róla, itt a lehetőség. Ajánlom figyelmetekbe: Rúdtánc Debrecen – (www.facebook.com/RudtancDebrecen), sőt, ingyenes kipróbálási lehetőséget is biztosítanak nektek adott időszakban.

Én imádom, szerintem Te se fogsz csalódni. Találkozunk ott!

xoxo, Anita

Kimono love
Június 18. 2017

OUTFIT:

Kimono: Promod

Top: Envy

Nadrág: Zara

Szandál és nyaklánc: Cango & Rinaldi - Doras.hu

Táska: Starstyle

Karkötő: Bijou Brigitte

Smink és haj: Dobó Kriszti

Fotó: Porció Norbert - Tri Lite Stúdió

Köszönet a helyszínért a Lilaakác Vendégháznak.