Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
DIY ajandékok karácsonyra
November 28. 2015

Sziasztok!

Hogy vagytok? Engem lassan fogságba ejt a karácsony láz, érzem a gesztenye illatát, élvezem a gyönyörű dekorációkat az utcákon és az épületekben is. A Fórum bevásárlóközpont óriási fenyőfája pedig ámulatba ejtő.  Ember legyen a talpán, aki ellent tud állni ennek a sok csábításnak, de legyünk őszinték, szerintem nem is akarunk.

Úgy döntöttem, már most neki állok az én kis listámnak, kinek mit fogok ajándékozni. Ahogy egyre telnek az évek, ahogy öregszem (:D),  ismét nagyobb szerepet kapnak az életembe a személyes, kézzel készült kis ajándékok. Ami a legtöbb esetben sokkal nagyobb örömet okoz, mint a drága, elcsépelt dolgok. Így hát összegyűjtöttem az én személyes decemberi kis apróságaim.

Adventi naptár

Nincs annál jobb dolog, mint úgy várni a karácsonyt, hogy minden nap valami meglepetéssel kedveskedünk annak a személynek, aki a legtöbbet jelenti nekünk. Az interneten rengeteg otthon elkészíthető adventi naptárba botlottam, az egyik ötletesebb volt a másiknál. Az én kedvencem a lécekből összeállított karácsonyfa, de a Coca Cola-s is megnyerő. Mit rejtsenek a napok? Idézeteket, apró ajándékokat, fotókat, történeteket, amit együtt éltetek meg, csokit – az a lényeg,hogy csempéssz mosolyt az arcára az illetőnek.

Hógömb

Gyerekkorunk legcsodálatosabb karácsonyi játéka, ahol folyamatosan esik a hó, egy képzeletbeli tájra repít, amit órákig nézhetünk elvarázsolva. Mit kell hozzá beszerezned? Egy befőttes üvegre, 1 dl glicerinre, 2 dl desztillált vízre, saját általad választott figurára és műhóra vagy csillámporra van csupán szükséged. Az elkészítése nagyon egyszerű: a figurát ragaszd egy hungarocell darabra, majd ragassz rá műhavat, hogy ne látszódjon. Majd töltsd fel műhóval az üveg alját. Az üveg kupakjába ragaszd bele a figurád, majd öntsd fel a glicerin és a desztillált víz keverékével. Érdemes szilikonos ragasztóval a kupak peremét átkenni, hogy ne szivárogjon sehol az üvegünk. Hagyd száradni egy-két napot és kész is a remekmű.

Finomságok saját kézzel

Van egy barátnőm, aki minden karácsonykor valami saját készítésű desszerttel, bon bonnal drukkol elő. Minden tiszteletem az övé, mert hát a nagy hajtásban olvasztani, gyúrni…áhhh bele gondolni is sok. De idén erőt veszek magamon és én is valamit kitalálok majd, hogy finomság is lapuljon az ajándékok között. Készítsetek különleges lekvárt extrém hozzávalókkal, mondjuk mák vagy gyömbér felhasználásával. Csinálj vajkaramellát vagy egy forró csoki csomagot.

Ajándékok mindenkinek

Azért a DIY témaköre szerintem kimeríthetetlen. Úgy belefeledkeztem a nézelődésbe, hogy azon kaptam magam, hogy két órája bújom az internetet az ötletek után. A kedvenceim:  a Jack Daniel’s-es adagoló, a gyertyatartó készítése, amit egy furógéppel egy konzerv dobozból, nagyon könnyen elkészíthettek, de ötletes a kavicsos lábtörlő és az éjjeli mobiltartó is.

Csomagolás

Tavaly, amikor azt kértem, hogy ne színes csomagoló papírt vegyünk (vagyis barna selyempapír szerű papírt) a férjem meglepődötten nézett rám. Én fogom dekorálni – jelentettem ki, és mikor látta, mi készült belőle, nyugtázta, hogy igen ez volt az egyik legjobb ötletem. Néhány inspiráció, hogyan dekoráljátok ti is a meglepetést és okozzatok még ezzel is nagy örömöt.

Jó készülődést és sok sikert a kreatívkodáshoz!

xoxo, Anita

OUTFIT:

Képek: Pinterest és Google