Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Róma - örök szerelem 1
Szeptember 22. 2014

Sziasztok!

A poszt Rómáról, ahol több méterrel a Föld felett jársz. :)

Meg tavasszal az egyik fapados légitársaságnál, 1-et fizet 2-t vehet akcióban foglaltuk le repjegyeink szeptemberre. Már a nászutunkat is Rómába terveztük, végül akkor Toszkánát választottuk, így maradt idén őszre a kaland 3 napba besűrítve.

Az odafelé útunk zökkenőmentesen zajlott, még hamarabb is érkeztünk meg a Fiumicino reptérre. Ha ügyes vagy és szemfüles, az útikönyvek és az internet tanácsait követve több tízezret spórolhatsz. Előtte, amit csak lehet, mindent elolvastam, így hamar megtaláltuk a transzferbusz állomást és már Rómába is voltunk.

Colosseum, Forum Romanum, Palatinus, Vatikán, Angyalvár, Spanyol-lépcső, Pantheon es még néhány látványosság fért bele ebbe a pár napba. Ahogy fogalmaznék: minden méteren volt valami ókori, valami régi, ami elvarázsol. A piros kockás terítőről, az isteni pastáról nem is beszélve. Ha szerelmes akarsz lenni minden pillanatban, Rómában a helyed.

A pakolásnál bajban voltam, hiszen egy feladott bőrönd annyiba került volna, mint a jegyünk, így mérlegeltünk. Életemben először meg kellett tanulnom úgy bepakolni, hogy csak azt viszem, amire ténylegesen szükségem van és beférek egy nagy kézipoggyászba kettőnknek három napra.

Ha ilyen útra indulsz, először is mérlegelned kell! Érdemes utána nézni az időjárásnak, hogy a lehető legkevesebb felesleges holmit vidd el magaddal. Most muszáj volt, rá voltam utalva a pakolás ilyen módjára.

Másik nagy problémám, hogy mivel a szeptemberi időjárás Rómában még 30 fok körüli, nyári ruhákra volt szükségem. Elkezdtem kutatni az üzletekben, és már csak a kiválogatott nyári kollekciót és az őszit találtam meg. Így döntöttem és varratásra adtam a fejem ismét.

Első nap a Forum Romanum-ot fedeztük fel. Már előre megvásároltuk a jegyünket, hogy elkerüljük a sorban állást. A Colosseumba, a Forum-ra és a Palatinusra egy belépő van. Nekem természetesen sikerült a hotelbe hagyni a kinyomtatott jegyünket, viszont a pénztárnál a visszaigazoló e-mailt bemutatva megkaptuk azt a kedves mosolygós lánytól. És itt jön a csoda, nem egy napig érvényes a jegy, a belépő aktiválása után 2 napig használható, így következő napra hagytuk a Colosseum belsejét.

Valahogy mindig úgy képzeltem el Rómát, hogy az új építésű házak között van néhány ókori épület. Ezzel szemben nekem óriási élmény volt, mint egy időutazóként bolyogtam a férjem mellett pár tíz méterrel a föld felett: több kilométeren, órán keresztül ókori építmények között.

Így ejtett örök szerelembe Róma, örökre.

 

OUTFIT:

Ruha: Rendelhető a blogon több színben, Táska: Magenta Debrecen, Nyaklánc: Promod, Cipő: Bershka, Napszemüveg: C&A

Fotó: Férjem