Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Róma - örök szerelem 2
Szeptember 24. 2014

Sziasztok!

Folytatódjon a körút az olasz csizma fővárosában.

A Colosseumot i. e 72-ben kezdték el építeni Vespasianus megbízásából, ahova több mint 55.000 ember fért be a fénykorában. Ahogy belépsz az amfiteátrumba, a több mint nyolc éven keresztül épült műremekbe, egyből rabul ejt a gladiátor küzdelmek falakba évődött hangja, mint ha látnád, ahogy küzdenek egymás ellen minden erejükkel az életükért. Felemelő érzés, és egyben lázító is, hogy ezer évekkel ezelőtt mennyire nem volt értéke az emberi életnek. A 19. századi ásatásoknak köszönhetően a küzdőtér helyén a színpad alatti alagút rendszert is szemügyre vehetjük. Már akkor olyan hidakat, csörlős rendszereket építettek, hogy mai szemmel is irigylésre méltó az épület nagysága és milyensége.

Ezután a Pantheon mellett kóstoltuk meg a világ legfinomabb fagyiját. Az ízétől még most is összefut a nyál a számban. Ha arra jártok, semmi esetre se hagyjátok ki! Mint ha a nutella újrafejlesztett krémváltozatát ettem volna.

Mindig is rabul ejtett a Vatikán nagysága, keresztény egyház feletti uralma. A világ minden tájáról zarándokolnak ide emberek és bátran kijelenthetem, ezt egyszer látni kell. A monumentális székesegyház 187 m hosszú 11 kápolnával és 45 oltárral.

A Vatikáni Múzeumokba is megvásároltuk online a jegyünket, így több órás sorban állástól kíméltük meg magunkat. Korábban a reneszánsz pápák által épített épületek ma a világ egyik legtöbb műkincsét befogadó múzeumok. Ami kihagyhatatlan: Raffello stanzái és a Sixtusi Kápolna. Ami fontos: Az épületbe fedetlen vállal, térddel belépni tilos.

Róma szerelem, Anita

OUTFIT:

Ruha: Magenta, Cipő és kendő: Zara, Táska: Magenta Debrecen

Fotók: My Husband