Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Őszi divathét
Október 08. 2014

Sziasztok!

A hét elején már fáradtan kelni nem a legjobb dolog. Eléggé hosszú volt az előző hét, viszont megérte a sok-sok fáradozás, mert az egyik legjobb divathetet hoztuk össze.

Összehangolni több mint 40 ember munkáját nem éppen egyszerű. Sok apróságon múlik minden momentum, amire nagyon oda kell figyelnünk. Pillanatok alatt hibázhatunk. Ha valaki figyelmetlen, a közönség azonnal észreveszi. Nagyon fontos szabály például, hogy a színpadon mindig lennie kell valakinek. Ez, mint egy figyelembomba funkcionál, ha elveszted a közönség érdeklődését, nincs mese, a show az egyén szemszögéből véget ért. Ahhoz, hogy ne váljon az egy órás bemutató unalmassá, látványelemeket, táncos betéteket kell beépítenünk. Ezek az elemek, arra is megoldást adnak, hogy a modellek kényelmesen átöltözzenek a következő márka kollekciójába.

Idén 12 márka gondosan összeválogatott, a legújabb trendeknek megfelelő kollekcióját mutattuk be. Nagyon sokat dolgoztam a kollekciók kiválogatásán. Általában 2-3 nap alatt választom ki a megfelelő darabokat. Miután kész vagyok, jön az üzletvezetőkkel való konzultáció, hogy megfelel-e a kiválasztott szettek színe és koncepciója. Ahhoz, hogy tökéletesen passzoljon a színpadon a ruha, ismernem kell a koreográfiát, hiszen a színharmóniában fontos, hogy melyik modell ki után érkezik a kifutóra.

A főpróbán látják először a lányok, fiúk és gyerekek a ruhákat, ilyenkor próbál fel mindenki mindent. Ha valami nem jó még gyorsan cserélünk, hogy a divatbemutató napjára minden készen álljon. Hogy a próba ne legyen katasztrófa, előre elkészítem a ruhákat, sorrendbe teszem a divatbemutatón szereplő márkák listája alapján, így mindenki már egy pakkot kap, amit már csak viselni kell. Ilyenkor jön egy utolsó mustra, ami még nem passzol, azt cserélni kell, kiegészíteni, hogy még tökéletesebb legyen a show.

A modellek feladata az azonosulás és az alázat. Egy jó modell bármit be tud mutatni, tudja, hogy kell viselni egy bőrnadrágot és magabiztos egy fehérneműben is. Ezt nagyon fontos szem előtt tartani.

A téma a „Látványosság’’ volt. Parókákat, fejdíszeket, madarakat, képkereteket használtunk kiegészítőként, hogy még inkább kiemeljük a 2014-es őszi divatot. Nehéz feladat úgy kiválasztani a kellékeket, hogy eltaláljuk az arany közép utat. A bemutató színesítésére divatszínház elemek is megjelentek a színpadon.

A sminket Bodó Kittivel álmodtuk meg. Először egy narancssárga hangsúlyos szájat választottuk, viszont a bemutató napján mély lilára cseréltem a koncepciót. A modellek szeme fehér kontúrt kapott barna alapsminkkel. A haj vizes hatású, egyenes hátrafogott koncepciót követte.

Ősszel nemcsak a sötét színek dominálnak majd, megjelenik a bordó a ruhatárunkban, újításként pedig a pasztellszínek is meghódíthatják a gardróbunkat.

Fogadjátok szeretettel az őszi divathét képeit. Ha valaki lemaradt volna  a showról ma este 20:00 órától az Alföld Televízió műsorán megtekintheti.

Jó szórakozást! Anita

OUTFIT:

Fotók: Tri Lite Stúdió- Porció Norbert