Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Flower Bomb - Daalarna Fashion Show 2016
Február 27. 2016

Mesebeli csipke és tüll csodák, teltház és a lemenő nap fénye fűszerezte meg a Millenáris kultikus termét 2016. február 26-án, két időpontban is!

Már reggel óta több száz ember dolgozott azon, hogy idén is több ezren csodáljak meg Benes Anita ámulatba ejtő ruhakölteményeit. Minden nő álma egy ilyen darab, de miért is?

A Daalarna már 14 éve a magyarországi esküvői piac egyik legmeghatározóbb szereplője. A ruhák alapanyaga francia, olasz és angol textilgyárakból származik, legfőképp egyedi csipke és kézzel festett selyem. Minden ruhában egy álom valósul meg, hiszen mindenki a maga ízlése alapján választja ki az anyagot, modellt, formát és kiegészítőket. Anita hitvallása: a legfontosabb a tökéletes ruha megtalálása, melyben a menyasszony varázslatosan érzi magát.

Délelőtt járáspróbák, ruhapróbák, smink és fodrász előzték meg a showt! Precíz szervezéssel, minden apró részletet kidolgozva, profi csapat várta délután 15:00 órától a vendégeket. A Nap több, mint száz négyzetméter üveg felületen világította meg a színpadot, kitűnő fényjátékot játszva. A vendégek szomjáról a Daalarna hivatalos partnere, a Vöslauer gondoskodott. Letisztult színek, óriási kifutó, virágos, egymással játszadozó háttér elemek és izgatott hölgykoszorúk hada lepte el percek alatt a termet.

A délutáni bemutató fotózási technikájára is figyeltek a szervezők, a fény megnehezítette volna a képkészítést, ezért ahogy a nap lebukott a szemközti házak tetőfedelén, a teremben mindenki helyet foglalt! Tatár Csillának, a Daalarna Fashion Show-k mindenkori háziasszonyának hangja csendült fel, a fürkésző szempárok ellenére ő viszont nem volt a színpadon. Online köszöntötte a közönséget, hiszen a kisfiát egy percre se szerette volna egyedül hagyni - humorosan meg is jegyezte a műsorvezető, hogy most a gyerek pizsama trend nála az első. Izgatottan mozgolódott mindenki a helyén, majd elindul a zene és egy 17 éves, gyönyörű, baba arcú lány mutatta be a legelső, magenta színű ruhát! Majd sárga, zöld és éjkék uszályos csodák léptek a kifutóra.

A színpompás ruhák után a kézzel festett, selyemből készült fazonok érkeztek a lila, a kék és zöld színekkel játszva, a tüll rétegek hosszát variálva, egymás után. Minden ruha kialakításában észrevehető a hát szépségének hangsúlyozása. Valamely modelleknél teljesen szabadon, még némely fazonnál áttetsző anyaggal emelte ki nőiességünk ezen részét a tervező.

Aztán érkeztek a fehér csipke mini ruhák, majd a show főszereplője, a menyasszonyi ruhák menyasszonyi ruhája! Nyitott hátú, több tüll rétegű, átlátszó csipke, A-vonalú fazonok, tengerparti esküvős ruhák, egy cseresznye virágos kézzel festett darab és hosszú ujjú modellek lettek bemutatva. Még fel sem fogtuk, már új impulzus ért a következő darabbal.

A smink szemhangsúlyos volt, rózsaszín alapon óriási strassz kövekkel, amit immár hagyományként Sipos Zita mestersminkes és csapata készített, a haj koncepció laza konty volt, ami Hajas Lászó munkáját dicséri. A lányok sima catwalk koreográfiát követtek, rezzenéstelen arccal, vérprofin érkeztek sorban a költemények.

A show-n debütált a Rienne Creations ékszer, mint kiegészítő márka, amely a Flower kollekció darabjait selyemvirágos hajpántokkal, fülbevalókkal és nyakláncokkal tette még romantikusabbá. A cipők Vágó Réka kollekciójának modelljei voltak.

A finálé finom és elegáns volt, virágcsokrokat kidobáló effekttel zárult. Majd Benes Anita jelent meg pár pillanatra a kifutón, végezetül pedig a közönség elismerő tapssal zárta az eseményt.

Divat kedvelőknek kötelező esemény, jövőre ne gondolkodj, ezt látnod kell.

xoxo, Anita

 

OUTFIT:

Köszönet a fotókért: a Tri Lite Fotó Stúdió- Porció Norbert.  (A fotókat szerzői jog védi)

Basic darabok
Február 22. 2016
Slip dress
Február 17. 2016

 

OUTFIT:

Kabát: Mango, Felső: Zara, Szoknya: Pull & Bear, Táska: www.olasztaska.hu, Fejdísz: Bijou Brigitte, Cipő: Ázsia Center, Karkötő: Chillearrings Buddha Collection ( http://chillearrings.com/alkategoria/buddha-collection-by-eszter-kovacs)

Fotó: Tri Lite Stúdió- Porció Norbert, Smink: Hermann Fanni

Valentin Nap vagy mi a szösz?
Február 12. 2016

Adott egy nap az évben, amikor a szerelmünk határtalan, minden pirosba öltözik és az érzelmek a tetőfokára hágnak. És persze van az igazság, a tegnap esti vacsorán összeveszős két perces mosoly szünet, a méreg, amikor például a férjed elfelejtettet érte menni a gyerekért. De vegyünk csak egy egyszerű példát: egy szerelem-talkshowban nagy összeget tennél rá, hogy nem tudja, hányas cipellőt hordasz? Így hogyan is fogja megvenni azt a bizonyos karikagyűrűt, ha még ez is problémát okoz?

Mindennapi problémák, amivel naponta találkozunk. Karinthyt idézve: mindketten mást akarnak: A nő a férfit, a férfi a nőt. Természetesen a való életben nem minden a rózsaszín cukorfelhőből áll, minden kapcsolatot építeni, formálni kell. Felmerülnek kisebb és nagyobb problémák, amit meg kell tanulni megoldani és nem elfutni előle, ami manapság nagy divat. Egyszerűbb a szőnyeg alá seperni a problémát, és homokba dugni a fejünket – netán új pár után nézni.  

Figyelni kell egymásra, arra, hogy a másik mire vágyik. Persze ezt úgy, hogy megmaradjon a mi kis személyes énünk. Ezt sose szabad feladni, mert ha önmagad nem találod egy kapcsolatban, sosem leszel igazán boldog.

Az Ákos-ügy óta az ország próbálgatja a nő szerepét megfogalmazni Magyarországon. Ki így, ki úgy nyilatkozik. Szerintem egy kapcsolatban két teljes fél dönt az életéről, a gyerekvállalásról, a közös programokról, vagyis az egész éltről. Nincs különbség. Mindkét fél előtt ott a lehetőség, amivel élni is kell, hogy kitűnő vezető legyen, tökéletes szülő, és életre szóló barát és szerető.

Nem az a fontos persze, hogy mit mutatsz a világnak, hanem, hogy legyen közös életetek, emlékek, pillanatok. Léteznek sztereotípiák, aminek nem kell megfelelnünk, hiszen ez a mi életünk. Ami viszont megtanulandó: nem egy napból áll az év, akarni, tenni és folyamatosan alakulni kell.

Boldog Valentin Napot nektek!

xoxo, Anita

 

OUTFIT:

Felső és nadrág: Pull and Bear, Cipő: Cipőfalva, Nyaklánc: Ebay, Bőrdzseki: Mango

Usánka
Február 08. 2016