Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Beige set
Április 26. 2017

OUTFIT:

Kabát és nadrág: Mango

Felső: Zara

Nyaklánc: Bijou Brigitte

Cipő: Cipőfalva

Táska: Promod

Fotó: Kiss Lóránt 

Férfi kiegészítők
Április 20. 2017

Mivel egyre több férfi olvasónk van , úgy döntöttem hozzok nekik is egy cikket a tavaszi trendekről. Találtam egy jó kis webshopot, ahol minden beszerezhető, csak figyeljetek, hogyan tehetitek egyedivé a ruhatáratokat. 

Amióta Világ a Világ, a férfiak megjelenése éppen olyan fontos volt, mint a nőké. Legyen szó hétköznapi viseletről vagy akár elegáns estélyekről a tervezők gondoskodnak mindenről, hogy az urak is jól érezzék magukat a bőrükben.

Azonban nem csak a ruhákra, de a kiegészítőkre épp úgy figyelni kell, mint a hölgyeknél. Meglepődnénk mennyi minden áll a férfiak rendelkezésére is. Nézzünk néhány igazán fontos és trendi darabot.

A mai rohanó világban egy városi férfi egyre inkább igényt tart a nagy, túlméretezett táskára, amibe minden belefér, amire a városi forgatagban szüksége lehet. Ebben a szezonban a válltáskák, a katonai hátizsákok, és a túrázó, hegymászó technikai táskákra hasonlító batyuk kapnak nagy hangsúlyt. Főleg a rohanó hétköznapokra koncentráljunk, amikor ilyen szütyőket választunk.

Emellett nagyon fontos az óra. Legyen szó karóráról (www.trendhim.hu/karorak/karorak-c.html )  vagy zsebóráról ( www.trendhim.hu/karorak/zseborak-c.html )fontos kiegészítője a napi szetteknek. Napjainkban, az okos-telefonok korában, amikor a pontos időt már az interneten ellenőrizzük, a karórák egyre inkább ékszerekké, öltözetünk díszítő elemévé, egyéniségünk kifejezőjévé válnak. Ám felmerülhet bennünk a kérdés: az óra, mint időmérő szerkezet vajon milyen múltra és előzményekre tekint vissza. Bár az órák története több évezredre nyúlik vissza, az első karóra megjelenésére egészen 1571-ig kellett várnunk. I. Erzsébet kapta ajándékba egy angol főnemestől, Robert Dudley-tól. Az 1800-as évek végéig karórát szinte csak nők hordtak, a férfiak a zsebóránál maradtak. Ez nem elsősorban a divat, vagy a nemi előítéletek miatt alakult így, hanem praktikus okai voltak: az akkori órák nagyon érzékenyek voltak minden külső hatásra, így csak a zsebükben hordva lehetett megóvni őket. Több száz márka közül választhat bárki kedvének és ízlésének megfelelően különböző fazonokból, színekből és méretekből.

Ha igazán elegáns szettet ölt magára egy férfi, akkor különös figyelmet kell fordítani az apró kiegészítőkre mint a mandzsettagomb és a nyakkendőtű. Mostanában egyre divatosabb a mandzsettás ing és a mandzsettagomb. Nagyon összeszedett benyomást tesz, ha összehangba hozzuk a mandzsettagombot az ing és a nyakkendő színével. Ha igazán stílusikon hatást szeretnénk kelteni, akkor ne csak a színt egyeztessük, hanem a mintákat is. Egyezzen a mandzsettagomb és a nyakkendő mintája, például ha a nyakkendőben látunk négyzetmintákat, akkor keressünk olyan mandzsettagombokat, melyek négyzet alakúak.

Nagy slágernek számít még a paracord karkötő az előzőek mellett. A paracord, más néven parachute cord, egy belső magból és külső köpenyből álló, könnyű nylon alapú zsinór. Eredetileg az amerikai ejtőernyők felfüggesztő zsinórjaiként használtak a 2. világháborútól. Manapság már igen elterjedt a lakosság körében is. Különböző kések díszítéséhez, karkötők, fonott dísztárgyak elkészítéséhez használják. Igazán macsós hatást kelt ha az elegáns óra mellett ott díszeleg a férfi csuklóján egy ilyen karkötő, ha valaki látta a Mad Max filmet tudja, miről beszélek.

Aki igazán jó kiegészítőkre vágyik keresse fel a Trendhim dán üzlet honlapját és több ezer termékközül válogathat magának! 

Az én személyes ajánlásaim: 

 

Királyi alabástrom karkötő http://bit.ly/2o7qMLI

Elias karóra http://bit.ly/2pj8rMb

Narita futártáska http://bit.ly/2oq93v0

Barna/kék színes retró napszemüveg http://bit.ly/2ouGxYH

Pöttyös selyem nyakkendő http://bit.ly/2oNTXCu

Amerika Kapitány pajzs mandzsettagombok http://bit.ly/2pj0Bll

 

OUTFIT:

Látogass el a  www.trendhim.hu oldalára és fedezd fel az idei 2017-es tavaszi férfi kiegészítő divatot. 

Rinascimento az IL NIDO-nál!
Április 18. 2017

Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek-e rá, de korábban már dolgoztam együtt az IL NIDO üzletével. Judit és férje egy kis csodálatos, vintage stílusú ruhaüzletet üzemeltet Cegléden, amivel először a Facebookon találkoztam, már talán két éve. Stílusos, naprakész kollekciót fedeztem fel kínálatukban és azóta is figyelemmel követjük egymás munkáját.

Tavasszal, mikor meghallottam, hogy egy új márka kerül náluk bevezetésre, egyből megbeszéltük, hogy ezt nektek is szeretném megmutatni néhány fotóval a blogomon. A Rinascimento egy olasz márka, a szó jelentése újjászületés. Exkluzív olasz divat azoknak, akik valami újra, különleges eleganciára vágynak.

Hét szettet fotózunk be, amelyek tökéletesek egy-egy eseményre, hiszen a nőiesség és a finomság jelenik meg bennük. Ha bármelyik modellt megszeretnétek rendelni, a www.ilnido.hu oldalon megtehetitek.

És mért pont IL NIDO? Nos, ez a szó olaszul azt jelenti: a fészek. Mert az IL NIDO nem más, mint egy otthonos kis fészek, ahol megpihenhetsz, és főleg felöltözhetsz tetőtől-talpig, megtalálod a saját stílusod és önmagad. Én megtaláltam.

xoxo, Anita

OUTFIT:

A ruhák megvásárolhatóak az IL NIDO üzletében Cegléden vagy rendelhetőek a webshopon.

www.facebook.com/IL.NIDO.Cegled

www.ilnido.hu/

Fotó: Kiss Lóránt 

Rose blazer
Április 04. 2017

 

 

OUTFIT:

Zakó és felső: Zara

Nadrág: Mango

Cipő: Cipőfalva

Táska: Starstyle.hu 

Óra és karkötő: Bijou Brigitte

Fotó: Kiss Lóránt