Instagram
Kövess Bennünket
Rólam

Sziasztok! Üdvözöllek a Fashion & City divat blogon. Ha nincs ötleted, hogyan variáld a gardróbod darabjait és szívesen elsajátítanád a divat apró trükkjeit, akkor jó helyen jársz. Hetente többször találkozhatsz velem outfit posztokkal és személyes bejegyzésekkel! Induljon a körút! Vigyázz, mert nagyobb mennyiségben remélem függőséget okoz.

Szűcs-Tarcsa Anita

 

Blog archive
Google
Partnereink
Shein 2 - <a href="http://www.shein.com/attribute-355_35513-1738.html?utm_source=blogger&url_from=bannershare1701e"><img src="http://www.shein.com/image/www/article/475/250x250_05.jpg?002" alt="SheIn -Your Online Fashion Casual T-shirts" /></a>
Shape - http://shapepowerplate.hu
Trilite - http://trilite.hu
Rúdtánc - http://rudtancdebrecen.hu/
Fashion & City
Nude dress
Június 25. 2017

OUTFIT:

Ruha: Sugarbird

Szandál: Zara

Fülbevaló: Cango & Rinaldi - Doras.hu

Fotó: Tri Lite Stúdió- Porció Norbert

Köszönet a helyszínért a Lilaakác Vendégháznak! 

Rúdtánc az új mozgás az életemben!
Június 22. 2017

Sziasztok! 

Hol is kezdjem? Talán az elején. Egy Instyle jótékonysági eseményen találkoztam legelőször a rúdtánccal, mint fogalommal. Előtte, meg kell mondanom, éppen a közszemléletben beállított sztereotípia élt bennem. Csak azt láttam benne, hogy minimális öltözetben, tökéletes testű amazonok tekeregnek egy rúdon. Aztán minden megváltozott…

Azon a bizonyos eseményen úgy ismerkedtem meg ezzel az egésszel, mint sport, erőnléti próba, amely nagyon-nagyon nőies. Szabály szerint azt éreztem, hogy ki akarom próbálni, most azonnal. Akkor megfogadtam, hogy utána nézek, ki a legjobb oktató Debrecenben és felveszem vele a kapcsolatot.

First lesson

Az első óra előtt nagyon izgatott voltam, milyen is lesz, mi fog történni? Már ma tudni fogok egy kisebb koreográfiát? De haladjunk csak sorjában. Sikerült egy olyan oktatót találnom, aki repül a gyakorlatok megmutatása közben (hihetetlen közvetlen és egy Tündér) és arra ösztönözz minden egyes alkalommal, hogy meg tudod csinálni és meg is fogod. Milyen a legelső alkalom? Az egész tanulási rész nem olyan, mint egy átlagos aerobik óra, hogy intenzíven ugrálsz, és amit mutat az oktató, azt csinálod egész végig. Itt ez másképp zajlik. Kapsz egy elemeket tartalmazó listát és sorról sorra haladsz a cél felé. Természetesen itt is megmutatják először a feladatot, pontosan utána pedig ott áll melletted az oktató és javítja, pontosítja a te mozgásod. Először nehéz volt ezt megszokni, a korábbi sporttal kapcsolatos ismereteim után, ahogy letelt az egy óra még akartam, hogy folytassuk, majd következő nap jött a kegyetlen izomláz.  Az első alkalommal 5-6 elemet sikerül elsajátítanom, amelyek alapul szolgálnak majd a további órákon, ráadásul büszkén mentem haza, ezt nekem találták ki felkiáltással.

Second lesson

Ez az óra a mélypont, a vízválasztó, a sírás és a mosolygás között. Az első alkalom után azt érzed, ez menni fog, viszont a második, amikor rájönnek az izmaid (nevezzük annak) mire vállalkozol és nem bírod magad. A mosolyt inkább a szomorúság cserélte fel. Aki ismer, tudja, hogy maximalista vagyok, így még nehezebben éltem meg ezt. Persze Móni elmagyarázta, hogy ez így természetes és haladni fogunk, bízzak benne, óráról órára. És sikerült…

Third and other lessons

Minden visszaáll az eredeti felállásba, a második órai terhelésnek köszönhetően a szervezet fokozatosan hozzászokik a gyakorlatokhoz és fejlődsz, nőiesnek érzed magad. Abban a pillanatban, mikor megkapod az új gyakorlatok instrukcióját, csak te létezel, azt akarod, hogy megtanuld, és úgy pontosítsd, ahogy a tanár mutatta.

Vizsga

Persze, mint minden sportnál, itt is van egy cél. Kezdő és haladó vizsgát tesznek a tanítványok, ahol a tanultakat pontozza a tanár. Egy kezdő vizsgáig körülbelül két hónap (heti 2-3 alkalom) szükséges és persze türelem, pontosság. Szerencsére a tanár-diák órákon kívül rendelkezésre áll Gyakorló óra, ahol egymást segítve az egy órán kívül is gyakorolhatod az elemeket, de fontos része még a Nyújtás, Erősítés órák is. Hiszen itt leszel hajlékonyabb, hogy képes legyél hasizomból megtartani magad vagy éppen spárgában nyújtani a lábad egy-egy feladatnál.

Én nagyon megszerettem azt, amit a lányok átadtak nekem. Nagyon profin felkészültek és tényleg minden kérdésre tudják a választ: miért fáj, mit kell javítani, stb. Ha eddig csak álmodoztál róla, itt a lehetőség. Ajánlom figyelmetekbe: Rúdtánc Debrecen – (www.facebook.com/RudtancDebrecen), sőt, ingyenes kipróbálási lehetőséget is biztosítanak nektek adott időszakban.

Én imádom, szerintem Te se fogsz csalódni. Találkozunk ott!

xoxo, Anita

Kimono love
Június 18. 2017

OUTFIT:

Kimono: Promod

Top: Envy

Nadrág: Zara

Szandál és nyaklánc: Cango & Rinaldi - Doras.hu

Táska: Starstyle

Karkötő: Bijou Brigitte

Smink és haj: Dobó Kriszti

Fotó: Porció Norbert - Tri Lite Stúdió

Köszönet a helyszínért a Lilaakác Vendégháznak.